Vissza a moziba! fesztivál

Szerző: 2020-07-12Hírek, Mozi, Uránia Mozi

Mozifilmet nagy vásznon, közösségi élményként érdemes nézni: erre szeretnénk felhívni a közönség figyelmét a Vissza a moziba! fesztivállal.

A mozik újranyitásának örömére a Cirko Film hét várva várt filmet mutat be országszerte július 17. és 19. között. A filmeket hetekkel (bizonyos esetekben hónapokkal) a mozibemutató előtt láthatja a hazai közönség a Vissza a moziba! fesztivál keretében.

A rendezvénysorozathoz 22 mozi csatlakozott, hat budapesti művészmozi, valamint 16 vidéki filmszínház, köztük az egri Uránia Mozi is.

A fesztiválon vetített filmek között szerepel majd Atom Egoyan A díszvendég című feszült lélektani drámája, a Jack London-regény nyomán keletkezett Martin Eden és Roman Polanski nagyszabású történelmi filmje, a Tiszt és kém – a Dreyfus-ügy . Mindhárom film a velencei filmfesztiválon mutatkozott be, a Tiszt és kém megkapta a legjobb rendezésért járó, a Martin Eden pedig a legjobb színésznek ítélt Ezüst Oroszlánt. Ezeken kívül az Inkább lennék özvegy című angol film lesz még műsoron Bill Nighy, Annette Bening és Josh O’Connor főszereplésével. Könnyedebb alkotások is várják majd a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőket: a Notting Hill-i cukrászda, amelyben a remek angol színésznő, Celia Imrie mellett Notting Hill főutcája és Ottolenghi süteményei játsszák majd a főszerepet, és a Titkok és igazságok című francia vígjáték a barátság és szeretet összetartó erejéről.